Anders is niet altijd slechter

Vandaag een nieuwsartikel gelezen op HLN waarin een vrouw praat over hoe bepaalde mensen haar uitlachen en bespotten omdat ze anders is dan andere maar haar reactie is ook fantastisch! Voor de mensen die het artikel willen lezen, de link staat onderaan de post.

Zelf kan ik hier ook over meespreken… Ik ben zelf jaren geleden een slachtoffer geweest van een ongeval waardoor ik er sindsdien anders uitzie dan de “norm” hier in de maatschappij. Ik ben veel veranderd in mijn fysiek uiterlijk met vroeger, ik kan eigenlijk alleen maar zeggen dat ik lelijker ben dan vroeger.

Ook heb ik meer dan een keer reacties moeten aanhoren van mensen die blijkbaar niet beter weten… Iedereen is zo snel met oordelen voordat ze bepaalde personen leren kennen. Gelukkig kan ik hier nog goed mee om, laat mensen maar zeggen. Altijd wel een respons klaar wanneer ze weer maar eens me beledigen over “hoe-lelijk-ik-wel-niet-ben”. Natuurlijk zijn er momenten dat je het lastiger hebt, er zijn avonden waar je toch even nadenkt over hoe je eruit ziet, wat je eraan kan doen,…

Goeie vrienden zijn ook een must op zo’n moment! Onze lokale pokerclub (de WVL) hebben mij met open armen aanvaard! Iedereen was super vriendelijk de eerste keer dat ik gaan spelen ben, niemand gaapte, niemand had iets te zeggen,… Alles leek normaal en zo’n dingen doen deugd! Ook enkele andere mensen ben ik enorm dankbaar voor hun reactie op wie ik ben en hoe ik eruit zie!

Eerst en vooral de vriendin, die haar niks aantrekt over hoe ik eruit zie… Ze neemt mij volledig zoals ik ben! Dat klinkt misschien logisch maar dat is het toch niet ze. Ze heeft me leren kennen nadat ik dit ongeval heb meegemaakt en dan is het toch omgaan met de baggage die ik meedraag. Idem voor haar vrienden, Deze wisten niet wat er gebeurd was en waarom ik er anders uitzie dan de “normale” mens. Ook daar niemand die er problemen rond maakte of zich ander gedroeg. Direct ben je opgenomen in de groep alsof je er al jaren bijhoort en als jeje goed voelt in een groep ben ik automatisch minder stil en introvert!

Ik heb wel 1 persoon die ik (naast mijn vriendin) extra wil bedanken. Bert is een persoon die ik via via heb leren kennen en zelf zonder te weten wat er gebeurd is kon hij perfect door het uiterlijk kijken en zien welke persoon ik was. Zelf toen ik even verteld had wat er gebeurd was en op de momenten dat ik het even moeilijk had was hij een van de eerste personen die mij een mailtje stuurde, volledig uit zichzelf en zonder aanleiding! Dus bedankt Bert, je bent een persoon die ik (voor alles wat je al hebt gedaan) eeuwig dankbaar ben!

De conclusie is simpel, luister naar de mensen die u graag hebben en het goed met u menen. Ik ga eindigen met een quote die ik ooit eens in een film heb gehoord :

 

Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind

link hln:
http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2421685/2015/08/13/Aan-de-idioot-die-het-nodig-vond-om-tijdens-het-joggen-te-lachen-met-mijn-gewicht.dhtml

Recent Comments

 • Stijn Cornelis
  14 augustus 2015 - 19:41 · Beantwoorden

  Heb u ook al meermaals tegen het lijf gelopen zonder iets te weten van uw voorgeschiedenis en je hebt een persoonlijkheid die blijft hangen omwille van de positiviteit die je uitstraalt.

  Wat commentaren van anderen betreft, het zegt meer over hen dan over jou en het laat zien dat zij te bekrompen zijn om in te zien dat uiterlijk slechts een vergankelijk mini-facet is van het geheel aan karakteristieken die een mens vormen tot wie hij is.

  Voortdoen zoals je bezig bent dus 🙂

  Blog ziet er strak uit!

 • LienD
  13 augustus 2015 - 23:47 · Beantwoorden

  Inderdaad lieve schat, wie slecht reageert, verdient het niet je te kennen, verdient niet dat je ook maar een woord tegen hen spreekt of iets voor hen doet.. In mijn ogen ben je zoveel mooier dan de gemiddelde mens, en dat iemand ooit het tegendeel durf te beweren!

  Het leven zou zoveel mooier zijn als iedereen elkaar gewoon leerde kennen vooraleer een oordeel te vellen.
  En tot dat zover is, doen we gewoon verder met de mensen die wel zo in elkaar zitten ;).
  Blijkt dus dat ik dat inderdaad doe, aangezien mijn vrienden je zonder problemen aanvaarden.. zoals het hoort, en daar ben ik dan ook erg blij om!

  X, Lien

  Zeer gelijkaardig verhaal:
  http://ongelooflijk.co/de-moeder-zei-tegen-de-dochter-om-die-vieze-motorduivel-niet-te-groeten-zijn-antwoord-was-gewoon-perfect/

 • Bert Geens
  13 augustus 2015 - 21:05 · Beantwoorden

  Geen nood tot dank, en ik heb ’t gevoel dat ik zeker niet meer voor u heb gedaan dan gij voor mij. 🙂

  Blog ziet er top uit, en ik bel u een dezer dagen even op – zoals beloofd!

  KEEP YOUR HEAD UP!

Leave a Comment