Boardgames, Nederlanders en Geochachen

Voor dat ik met dit blog bericht begin eerst dit: Bedankt voor alle reacties op mijn “Anders is niet altijd slechter” bericht! Het deed enorm veel deugd om zoiets te lezen en als ik me eens wat minder voel kan ik altijd terug deze reacties even lezen! Bedankt iedereen!

Vorig weekend even een weekendje weg met de vriendin naar Nederland om te gaan zwemmen en nadien wat boardgames te gaan spelen bij goeie vrienden van ons. Vroeg opstaan en enkele uurtjes rijden om dan in Eindhoven een zwembadje te doen in de Tongelreep. Al altijd een zwak gehad voor Nederlanders en die indruk is nog steeds niet anders. Hoe makkelijk je aanvaard bent door zo’n mensen en u direct betrekken in gesprekken enzo… Ga ze niet bij naam noemen maar als ze dit lezen: een heel erg grote merci voor de leuke dag en de kindjes zijn echte schatten!

2015-08-19 01.04.15’s Avonds dan vertrokken richting 2 andere super toffe Nederlandse vrienden die we via Let’s Play (een facebook groep voor bordspelfanaten ) hebben leren kennen. Iedereen kent wel de klassieke boardgames zoals Risk, Monopoly, Levensweg,… maar toen ik de vriendin heb leren kennen (die ook een grote bordspelfanaat is, haar kast bewijst dat meermaals ūüėČ ) heb ik toch een ander soort kaliber van boardgames beginnen spelen. Nu geen Uno meer maar Dominion¬†en¬†geen monopoly maar Catan. Boardgames zijn¬†toch iets speciaal.. Je zou denken met mijn pokerkennis dat ik een stapje voor heb. Tactische spelen waarbij je je snel moet kunnen aanpassen met een tikkeltje (of soms veel) geluk maar eigenlijk komt het hier op neer : Ik kan niet winnen (of toch weinig) van mijn¬†vriendin in boardgames :p

De Alchemist

We zijn begonnen met een onbekend spel voor mij genaamd “De Alchemist” (mensen die meer willen weten hier even een linkje ūüėČ ) maar voor de vriendin was het de 2de keer dat ze het speelde en ze was er helemaal weg van! Ze bleef maar zeggen hoe goed ze het vond dus dan is mijn interesse direct gewekt. Vind het ook wel een leuke, de extra toevoeging door het gebruik maken van een app op je gsm maakt het iets unieker! Het was uiteindelijk een spanned partij’tje waarbij je met heel veel deductie moest gaan nadenken over welke combinaties klopten. Uiteindelijk verlies ik (weeral eens) van mijn vriendin! Sushi Go was nog een toppertje die we gespeeld hebben om te eindigen met een Dixit. Waarbij ik toch even kan zeggen dat ik de laaste heb gewonnen! Het was een lang dagje en dus kon een goede nachtrust zeker geen kwaad.

Het moet gezegd worden onze Nederlandse vrienden die we leren kenden via de Spelmaeckers & Let’s Play zijn eigenlijk nog redelijk onbekenden voor ons. We hadden ze maar enkele keren gezien en anders gewoon op internet eens tegen gepraat maar toch hebben we bij hun blijven logeren en zijn we tot over onze oren verwent! Weinig zo’n toffe en lieve mensen leren kennen, zoals we toen al hadden gezegd: jullie zijn altijd welkom hier!

geocaching_desktop_by_dusterbed_zps0ca7e9edNa een nachtje slapen hebben we eerst een overheerlijk ontbijt gekregen om ons dan klaar te maken om nog een stukje te gaan Geocachen. Nog zoiets dat ik leren kennen heb dankzij de vriendin. Wat is geocachen nu juist…¬†Iemand verstopt ergens een waterdichte doos, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen. Met een hand-GPS of de GeoCache App bepaalt hij de precieze co√∂rdinaten van de schuilplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet:¬†www.geocaching.com.

Andere mensen lezen op de Geocache-website die co√∂rdinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de “cache” (schat). Vinden ze hem, dan schrijven ze hun bevindingen over de tocht neer in het logboek en mogen ze uit de doos een voorwerp nemen, maar ze moeten er ook weer √©√©n bijplaatsen.¬†Zo verandert de inhoud van de schat voortdurend. We hebben enkele enorm toffe caches gevonden dankzij de Nederlandse vrienden.

Ik kan eigenlijk blijven schrijven over het weekend maar het is lang geleden dat ik nog eens zo’n tof en gevuld weekend heb meegemaakt! Het moet voor mij niet altijd fuiven, feest en dom doen zijn. Geef mij maar een actief weekend met sociaal contact zoals dit weekend dan staan te springen in een of andere discotheek.

Groetjes
Joachim

Recent Comments

  • N0kk0
    31 augustus 2015 - 20:42 · Beantwoorden

    Hey, deze had ik duidelijk gemist. Leuk geschreven! Grappig dat er Belgen zijn met een zwak voor Nederlanders. Wij hebben dan toch weer meer een zwak voor Belgen

Leave a Comment