Een kans krijgen…

Hey Iedereen, het is alweer een tijdje geleden maar er was weinig te schrijven 🙂 Zoveel is er nog niet gebeurd in mijn leven de laatste tijd… Ik ben nog steeds op zoek naar werk, Ik ben nog steeds super gelukkig samen met mijn vriendin en ik ben nog steeds even goed in boardgames als vroeger (ik verlies nog steeds altijd).

Ik wil het vandaag hebben over sollicitaties hebben en het gebrek aan kansen dat jonge mensen krijgen, zeker de jonge mensen die wel gemotiveerd zijn om te werken maar gewoon het diploma niet hebben om te kunnen doen wat ze graag willen. Ik solliciteer nu al enkele maanden voor een verscheidenheid van jobs, dit gaat van medewerker in de colruyt naar Web Developer naar Buschauffeur. Meestal ontbreekt het mij gewoon aan technische kennis (wat ik helemaal begrijp) maar 80% van de tijd kunnen ze precies niet voorbij mij uiterlijk kijken en krijg ik zelf geen kans om mij te bewijzen.

Ik ga geen namen noemen van bedrijven maar ik ben in de laatste paar dagen intussen al 3 keer afgewezen vanwege mijn uiterlijk. Natuurlijk is dit nooit op papier geplaatst geweest want dan kan ik ermee klacht gaan indienen maar altijd is dit telefonisch of wel rechtstreeks in mijn gezicht. 1 situatie die ik een week geleden meegemaakt heb is een mevrouw van een bedrijf die mij opbelde om mij te laten weten dat ik niet weerhouden ben voor de functie omdat ik niet in het bedrijf paste (de meeste denken nu, klinkt als een normale reden) en dat ik er eventueel eens moet over nadenken om toch iets aan mijn gezicht te doen. Het zal mij meer succes opleveren tijdens sollicitaties. Ze wou dit niet op mail zitten omdat ze niet verkeerd wou overkomen. Sorry dat ik het zeg maar dit is ronduit grof en verkeerd!

Zij was niet de enigste, paar dagen later krijg je weer telefoon waarbij het enorm goed start…

U technische kennis is meer dan genoeg voor wat we zoeken, de rest kunnen we nog aanleren…

U heeft ervaring in de functie en als jong persoon ben je duidelijk enorm gemotiveerd om er te geraken!

Oké, lovende woorden dus dat is binnen zeker? Nee, toch niet… Na een bloemlezing te krijgen van mijn positieve capaciteiten krijg je nadien het deksel op u neus

Maar u uitstraling is toch niet wat we zoeken in dit bedrijf, u bent jammer genoeg niet weerhouden voor de functie

Ik heb eigenlijk liever de bullshit reden waarbij ik zogezegd niet genoeg ervaring heb dan deze opmerkingen!

Iedereen heeft wel iets van bagage die hij meedraagt in zijn leven zowel uiterlijk, innerlijk, mentaal of fysiek. Waarom kan er persoon met tattoo’s of piercing niet even goed zijn in iets dan een persoon in een heel strak kostuum met zijn haar netjes in de plooi? Er zullen genoeg redenen zijn waarom iemand er anders uit ziet maar daarom is die persoon toch niet slechter in zijn job? Ik heb enkele sollicitaties gehad waar ik uiteindelijk niet weerhouden ben maar waar ik toch goed genoeg voor was (zeiden ze zelf) maar er was een persoon beter. Oké dit kan gebeuren maar als de functie de week nadien opnieuw online staat dan vraag jeje toch eens af waarom bellen ze dan gewoon niet naar mij?

Naast het uiterlijk moeten werkgevers ook gewoon eens durven een kans geven aan bepaalde jongeren, sommige hebben veel meer in hun mars dan dat recruiters denken! Ik zou persoonlijk liever iemand aannemen die ik nog een beetje moet opleren maar die 200% gedreven en gemotiveerd is dan iemand met een heel hoog diploma die gewoon zijn uren komt afdraven en denk dat hij alles beter kan.

Soms moet je mensen gewoon een kans geven…

Recent Comments

 • Andreas
  17 maart 2016 - 14:46 · Beantwoorden

  Mooi geschreven maat.
  Jammer genoeg is er nog zo ontzettend veel bekrompenheid in de wereld.
  Helaas is dat bij ons in Nederland net zo erg als bij jullie.

  Ik wens je toch alle succes dat je spoedig een Job vind.
  je bent een Topper, just keep that in mind!!

Leave a Comment