Fundamenteel mis…

Dit zal waarschijnlijk het meest controversieele bericht zijn dat ik tot nu toe heb gepost maar voor ik deze discussie start even wat leuker nieuws. Afgelopen weekend was er dus het BAPT (Belgian Amateur Poker Tour) in Namen waar ik ook 2 evenementjes heb mogen spelen in functie van het Red Jacks Poker Team. Naast mijn plichten in het Red Jacks Team heb ik ook het event helpen hosten vanwege het overlijden van een familielid van de organisatie. Mijn gedachten gaan zeker naar deze persoon en ik ben ook opgelucht dat hij zich al wat beter voelt!

Over het weekend kan ik maar 1 ding zeggen: Het was een enorm succes! 317 unieke spelers in het Main event en een goeie 270 spelers in de verschillende side events. Over mijn eigen spel kan ik tevreden zijn ook al kon het beter… 9des van de 58 op vrijdag en 13des van de 70+ op zaterdag. Een keer zaten we ITM (in the money) en de zaterdag kwamen we maar enkele plaatsen tekort. Het kon beter maar toch weer een solide prestatie van een persoon die volgens sommige niet in het team hoort, jaloezie is toch iets raars…

Nu maandag zaten we terug in de normale routine en ook al is zo’n weekend super om je zinnen eens te verzetten uiteindelijk is er terug de harde realiteit. Mensen mogen weten dat ik verlopig nog steeds werkloos ben en dat uit deze sleur geraken niet simpel is. Ervaring is een woord die iedere sollicitant al zoveel keer zien passeren heeft. Meestal dan nog in de negatieve zin. Alles vereist “ervaring” zelf jobs waar je geen ervaring voor nodig hebt zal je nog afgewezen worden omdat je ervaring mist.

In mijn persoonlijk situatie is het vooral mijn diploma die parten speelt. Dankzij het ongeval van enkele jaren geleden heb ik geen Bachelor diploma behaald en kan ik dus enkel een nutteloos secundair diploma voorleggen samen met enkele kleine werkervaringen. Indien ik dan wel eens het geschikte diploma heb en wel ervaring opgedaan heb in een bepaalde functie dan komen ze met het volgende “excuus” : Uw profiel is niet wat we zoeken… 75% van de keren moet ik daar gewoon uit verstaan dat mijn uiterlijk hun niet aanstaat.

Hoe mooi u CV ook opgesteld is en hoe deftig u motivatiebrief ook geschreven is zonder een vodje papier en enkele jaren ervaring (die je als jongere niet kan hebben) zal je heel moeilijk aan een “deftige” job geraken. Terwijl motivatie en gedrevenheid soms zoveel meer kunnen betekenen. Indien een bepaalde persoon toch de technische capaciteiten heeft om de job te doen maar hij mist enkele dingen of wat ervaring geef die persoon toch eens de kans om te tonen wat hij of zij kan!

Er is toch iets fundamenteel mis in dit land… Bedrijven klagen dat ze geen werknemers vinden en werklozen klagen dat ze geen werk vinden. Vertel mij wat de logica hierin is? Ik wil werken als rekkenvuller, vuilnisman,  bandarbeider,… maar toch iedere keer mis ik iets waardoor ik niet kan of mag starten.

Het is niet alleen frusterend maar ook pijnlijk om te zien dat er zoveel goeie werkmensen gedemotiveerd achterblijven waardoor de economische crisis gewoon groter komt…

Recent Comments

Leave a Comment