Het is meer dan poker alleen…

Het is al weer een tijdje geleden dat ik nog een berichtje heb achtergelaten maar ik had nooit echt een bericht dat ik de moeite vond om achter te laten. Deze keer gaat het niet echt over slechte zaken of ervaringen maar over een van mijn grootste hobbies… Poker 🙂

Mensen die de facebook pagina volgen zullen al een filmpje hebben gezien van de 2008 WSOP Main Event winnaar Peter Eastgate, ga het zeker eens gaan bekijken. Ik herriner me nog dat ik dit gezien heb op JIM TV en dat ik direct gefasicineerd was door het spelletje. Natuurlijk het feit dat je miljoenen kan winnen met iets dat op het eerste zicht zo simpel lijkt. Yathzee maar met kaarten wat kan daar nu moeilijk aan zijn.

Gaandeweg de komende jaren leer je snel dat het niet zo simpel is en ik ben dan ook meerdere keren opnieuw moeten starten en opnieuw mijn spel moeten bijschaven. Er bestaat geen perfecte strategy in poker, alles kan maar je kan dit “nadeel” wel beperken door gewoon de beste beslissing te nemen aan de hand van de situatie voor u en dan nog ben je niet zeker.

Ik ben begonnen met spelen door online wat spelletjes te gaan spelen op facebook, miniclip,… eenmaal dit te kennen ben ik begonnen met te spelen op de grootste pokeraanbieder in de wereld namelijk PokerStars. Dit was allemaal online en nog steeds had ik geen live ervaring opgedaan maar PokerStars kwam met de Pokerkampioen van Vlaanderen en natuurlijk wil je dan meedoen en de Kampioen van Vlaanderen worden! Weken gespeeld en vooral geleerd dat ik er niet goed in was maar de interesse was wel gewekt! Uiteindelijk de finale niet meegedaan en eigenlijk kon dat zo geen kwaad want ik ben nu zo hard bezig met poker en ik heb werkelijk geen idee wie er uiteindelijk Kampioen geworden is…

Ik ben blijven verder pokeren maar heb me ook beginnen bezig houden met alles achter poker… Toernooi organisatie, Pokerdealer,… Ik ben tot op vandaag nog steeds een gekwalificeerde pokerdealer en kan/mag dus in Casino’s werken en heb dat ook even gedaan. Mijn eerste echte “organisatie” was bij Belpoker in Antwerpen waar ik meehelpte aan de website en even heb gekeken om dit hier in West-Vlaanderen ook te doen maar zonder succes. Ik heb daar enkele heel toffe mensen en zeer goeie pokerspelers leren kennen. Een van mijn goeie vrienden (Steff) is nog steeds een van mijn favoriete pokerspelers die ik graag blijf volgen! We lagen genoeg in de clinch maar al bij al een super gast en een fantastische poker speler! Naast het poker gedeelte kon ik me ook toeleggen op het ontwerpen en maken van websites.

Het Belpoker logo en daarnaast het Pokerhandel logo zijn tot op vandaag de ontwerpen waarop ik het trotst ben! Het heeft mij ook in contact gebracht met Bert, de huidige baas van pokerhandel.be. Bert is zelf een extreem goeie pokerspeler die ik zoveel mogelijk probeer te volgen in zijn pokertoernooien. Deze zomer heeft hij het Main Event van de WSOP meegedaan en ITM (in the money) geraakt om enkele weken later in EPT Barcelona ook mee te spelen. De vriendin en ik hebben hier thuis op het puntje van onze stoel zittten volgen en opzoeken hoe Bert het deed en waar hij stond! Een toffe ervaring maar een nog toffe persoon!

Na Belpoker ben ik gestart als toernooi medewerker bij WVLFreepoker waar ik nu nog steeds meehelp ik het organiseren van leiden van pokertoernooien over heel vlaanderen. Ik speel hier ook af en toe eens maar dit is de laatste tijd meer uitzondering dan regel. Vorige week wel nog een finale meegespeeld waarbij ik 3de ben geworden en deze week nog op dinsdag gaan winnen tijdens een qualifier dus ook daar draait het niet slecht 🙂 De organisatie waar ik het meest in speel is APAT.be. Dit is van oorsprong een engelse organisatie waar sinds kort ook een belgisch tak van is. APAT zorgt voor toernooien die u het gevoel geven van Big Buyin toernooien aan een betaalbare prijs. Geen 1000 euro of 5000 euro voor het Main Event maar 110 euro en 60 euro voor de kleine events.

Ik ben ook trots dat ik deel mag uitmaken van hun eigen poker team “The Red Jacks”, dit is een team samengesteld uit spelers die in de APAT events (zowel online als live) hun potentieel tonen en dit mogen bewijzen door alle APAT events te mogen gaan spelen voor het team! Ik kan niet klagen van mijn resultaten. 3 APAT toernooi series meegedaan en 2 final tablesgehaald in de Crazy Pineapple. Het main event wil nog niet lukken maar daar komt op het einde van de maand eens verandering in! Op 25 tem 27 september is er weer een BAPT (Belgium Amateur Poker Tour) in Namen en ik wil mijn 3de final table op rij halen in de Crazy Pineapple. We gaan van 6de naar 3de naar (hopelijk) eerste! Naast het spelen zal ik ook weer eens wat goeie vrienden terugzien zoals Steff, Wouter, Christoff, Tom,… Het zal een super weekend worden!

Ik ga jullie nu laten en me voorbereiden om naar Nederland te vertrekken! Onze hollandse vriendjes waarin ik al eens over heb gepraat in vorige blogs starten een eigen spellenclub en natuurlijk kunnen we niet ontbreken! Daarnaast mag ik ook op zondag full packages gaan uitdelen ter waarde van €550 in onze pokerclub om het IPO in Dublin te gaan spelen!

Het zal een lang, lastig, zwaar maar zo’n fantastisch weekend worden!!

Groetjes
Joachim

Leave a Comment