Me before you

Dit weekend voor het eerst een finale van het ONKP (Open Nederlands Kampioenschap Poker) mogen meemaken, Ik was tijdens het NTKP (Nederlands Team Kampioenschap Poker) in januari al aanwezig en toen al enorm onder de indruk van de sfeer en het niveau van professionalisme van de organisatie. Ook tijdens deze finale was alles weer tot op de puntje verzorgt en in orde! Pracht toernooi die dankzij de hulp van vele vrijwilligers altijd een enorm succes is! Er zijn zelf delers aanwezig aan iedere tafel die speciaal opgeleid worden voor dit evenement en ik moet zeggen (als ex-croupier in het casino) dat het niveau van deze delers zeer goed is. Als ik dan toch een puntje van kritiek mag geven, de structuur kan iets beter (antes doen rare dingen en enkele tussen levels zijn niet echt nodig) maar anders is het een perfecte organisatie!

Voor mij persoonlijk is niet alleen de event organisatie iets waar ik mijn ogen voor opentrek (sommige organisaties in belgië kunnen hier lessen uit trekken) maar ook de mensen die meewerken zijn iedere keer weer top! Iedereen is zo vriendelijk en lief, altijd klaar om te luisteren, altijd lachen en vrolijk, typisch nederlandse humor,… Al de mensen daar hebben een speciaal plaatsje in mijn hart. Het was mijn verjaardag ook en het moment dat ze allemaal maar bleven zingen was gewoon de max! Love you all guys, you’re awesome!

De rest van het weekend heb ik doorgebracht in België bij mijn schoonouders en ook daar hebben we veel gelachen en gefeest (ook al was ik redelijk versleten en hangover van de zaterdag :p ). Maandag zijn we dan naar een film gaan kijken die me toch wel nog een tijdje gaat bij blijven en dit om verschillende redenen.

De titel van de film komt overeen met de titel van dit blog bericht “Me before you”. Een film over een vrouw die moet zorgen voor een gehandicapt persoon. Ik wil niet veel meer verklappen en de rest van de blog bevat wel wat spoilers maar ik raad toch aan om deze film eens te gaan bekijken. Ik heb een trailer toegevoegd onderaan het bericht, dus zeker eens bekijken. Ohja als je gaat kijken neem genoeg zakdoeken mee, je zal ze nodig hebben!

Na het kijken van de film kan ik me volledig inbeelden over hoe hij zich voelt.. Oké ik ben niet volledig gehandicapt zoals hem en wat hij heeft is zoveel keer erger dan wat ik mee gemaakt heb maar 1 iets wat hij zegt in de film ben ik volledig ook in te vinden… Ik hou van de persoon die ik vroeger was, voor mij ongeval, voor alle miserie en problemen ook al was mijn leven toen niet rooskleurig en goed het was ergens beter dan dat het nu is… Iedere dag sta ik toch wel op met het gevoel dat de dag snel terug gedaan mag zijn… Iedere dag opnieuw moet ik de ene tegenslag na de andere verwerken… Mijn lichaam krijgt klap na klap te verwerken en toch ben ik zo dwaas om iedere keer terug mijn andere kaak te tonen. Ieder moment na het ongeval waar ik weer een klein beetje hoop heb dat het allemaal beter gaat worden word iedere keer genadeloos terug afgebroken… Er is geen moment geweest waar ik niet met het idee heb gezeten “waarom kon die persoon niet 1 keer goed schieten”

Daarom begrijp ik Will uit de film perfect dat hij gewoon wenst dat het stopt. Niet meer de gebroken persoon zien die maar een glimp is van wat hij vroeger was. Ik vind het heel moedig dat ze durven tonen dat sommige dingen gewoon teveel zijn voor mensen, niet iedereen kan zo’n dingen aan en niet iedereen zou die dingen moeten aankunnen.

Verschil dat ik heb met de film is dat ik wel iemand heb gevonden waardoor ik het gevoel heb dat het allemaal beter kan, dat er wel een licht is aan het einde van de tunnel. Ik ben ergens wel blij met het leven dat ik nu heb. Ik heb prachtige mensen leren kennen, kan me volledig ontplooien in men hobby en ook mijn uiterlijk begint me minder tegen te steken.

Het enigste dat ik nu nog wens is dat ze de tunnel waar ik nu inzit niet continu langer proberen maken want zo lang in duisternis leven is niet goed voor u mentale gezondheid… geloof me het begint door te wegen…

<iframe width=”854″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/BUbCupJWFSE” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Leave a Comment